9 februari 2012

Skitsnack (Känsliga läsare varnas) (omogna läsare uppmanas)

Inget i Sverige är nog så tabubelagt som att skita.
Vi pratar helst inte om det
och tjejer besöker helt enkelt inte toaletten.
Dock så är vi i dysfunkfamiljen inte som andra så ingenting är heligt inte ens toalettbestyren
Hon tror att det spårade någon gång efter att en klasskamrat konstaterat att man bästa tar in EU rätten om man läser när man sitter på dass.
Han beskrev det som en mentalt fridfulld plats passande för att att analysera diverse juridiska problem i stil med kommissionens ställning inom EU
Hon själv är den som inte förstår det tabubelagda.
Hon menar att ända sedan vi är barn är vi sjukt nyfikna på allting som handlar om det som händer på det minsta rummet i huset och som ingen helst vill prata om.
Sedan lär vi oss att det är fult med toaletten och att man om nu nöden kallar inte ska säga att man måste på TOA utan man bör helst linda in det i fraser i stil med
pudra näsan, see a man about his dog eller helt enkelt lämna rummet i hopp om att alla fattar vinken.
Vem bestämde egentligen att skit skulle vara skitsnack?
Hon har någon gång hört talas om att DASS var ett fint ord för toalett. Man ska skithus tills dess men sedan kom någon smart jävel på att DASS var ett förträffligt bra ord för det där ingen helst ville prata om. Men efter några generationer blev även dass tabu.
Om man drar en slutsats av dessa så kommer man kanske om en hundra år inte längre kunna säga att man ska pudra näsan utan att östermalmskärringarna rynkar på näsan.

I vilket fall som helst så tycker hon toaletten är någon som bjuder på glädje, så mycket hon skrattat åt toaletthistorier. Och så mycket smart hon kommit på när hon suttit och filosoferat. Toavanor är något alla har, Syrran brukar sjunga och hon själv sitter och spelar schack i mobilen. Vilket ibland bidrar till evighetslånga toalettbesök. Och i stil med dessa evighetslånga toabesök börjar hon inse att detta sktisnack dragit ut på tiden. Nej det kanske är dags att avsluta schackpartiet, knäppa jeansen och tvätta händerna. Man kan ju inte see a man about his dog i all evighet heller!

1 kommentar:

  1. "Ja lä gå på klo ja!" brukar en av mina jobbarkompisar säga jämt. Klo som i klosett. Tydligen säger man det på gammalt hälsingemål.

    Vår nya präst brukar sjunga så att det dånar i församlingsgården när han är på toa, och folk går runt och undrar vem fan det är som har radion på sådan hög volym så att man inte kan jobba :D

    SvaraRadera